Pan Arab Games, Qatar 6-23 december 2011:

Met het winnen van de gouden medaille voor het team en individueel een gouden en zilveren medaille op de Arab games is voor het hele Qatar team een intensieve periode succesvol afgesloten.

In juni 2011 werd Saskia Vis benaderd om een team klaar te stomen voor de games. Er bestond al een goed contact met Karen en Stal Belvedere en na enkele besprekingen werd een samenwerking aangegaan, met Saskia als coach. De paarden werden op Belvedere gestald en verzorgd en samen verzorgden zij de trainingen, de selectie van de paarden en de organisatie voor vier ruiters uit Qatar. Een hele klus omdat het om vier spring- en eventingruiters ging die weinig ervaring hadden met dressuur.
Maanden is er hard getraind, zijn er veel paarden bekeken, veel kilometers gereden, problemen opgelost, cultuurverschillen overwonnen, van alles geregeld en toch wel wat bloed, zweet en tranen gelaten. Er is hierdoor een hecht Qatar team ontstaan en de jongens hebben een grote ontwikkeling doorgemaakt en veel geleerd.

We waren alle trots op de proeven die ze in Doha hebben neergezet. Maar zeker zo trots zijn we op het team dat alles mogelijk heeft gemaakt; grooms Ellen Vriens en Jade van der Zanden, teamarts Margriet Visser. Judith Lokerse en Sigrid Gelderlander hebben gezorgd dat thuis alles doordraaide en dat wij allen met gerust hart naar Qatar konden.

Achteraf is het een super ervaring. Je kunt toch dingen doen die je normaal niet kunt Het was een grote uitdaging en we hebben er veel van geleerd. Doha beschikt over een prachtig stadion voor paardensport en Qatar is een ‘horse minded’ land dat aan de weg timmert met alle sporten. Dus hopelijk kunnen we verder bouwen op dit resultaat.

Hieronder een foto impressie van de jongens, het team en de Arab games.