Zoek
Sluit dit zoekvak.

Haar droom: een 'goede baan' in de paarden

Karen Nijvelt

Karen (16-10-1971) groeide op in Nieuwkuijk (Noord-Brabant). Vanaf jonge leeftijd was ze gek op paarden. Ze begon op de pony’s van haar buurmeisje. Op haar 8e verjaardag mocht ze eindelijk starten met managelessen in Cromvoirt. Daar was ze naar schooltijd en in de vakanties altijd te vinden. Na de Havo is ze begonnen aan de MAEO, maar dat was geen succes. Ze stopte met school en ging haar droom achterna: een goede baan ‘in de paarden’. Inmiddels reed ze enkele paarden van derden op wedstrijd en kreeg ze lesklanten.

Oprichting Stal Belvedere 

In oktober 1991 kwam ze in contact met Arno Hollander en werd ze voor halve dagen aangenomen. Stal Belvedere werd opgericht en groeide zo hard dat er een grotere locatie nodig was. Zo verhuisde alles in november 1993 naar de huidige stal in Hoeven. Karen had ondertussen in Loon op Zand Twan leren kennen en dat klikte zo goed dat Twan mee naar Hoeven verhuisde om samen Stal Belvedere te runnen.

De eerste successen

Het eerste grote succes was het behalen van de zilveren teammedaille in 1992 op het EK Young Riders in Polen met het paard Vauiqueur. Vele paarden volgden en diverse kampioenschappen werden gewonnen. Stal Belvedere groeide door en Karen ging zich steeds meer verdiepen in trainingsleer en management.

Karen Nijvelt tijdens een prijsuitreiking te paard
Karen Nijvelt op internationale wedstrijd
Karen Nijvelt
Twan van Woensel en Karen Nijvelt
Karen Nijvelt

De Grand Prix

In 2000 werd een mijlpaal gehaald toen ze met Heyu doorbrak in de Grand Prix. Met hem heeft ze vele mooie wedstrijden gereden en veel van het paard geleerd. Heyu was opgeleid door Penny Rockx en toen zij zwanger was van haar dochter Thalia hebben Arno, Twan en Karen hem gekocht. Heyu werd opgevolgd door Maestro, Maybrak en daarna nog vele anderen.

Diploma’s 

In 2011 haalde Karen via het verkorte traject in Deurne haar instructeursdiploma. Omdat ze zich wilde blijven ontwikkelen, haalde ze in 2017 bij Gisella Bartels haar diploma Sportpaardenmasseur. Gisella behandelde de sportpaarden van Karen al enkele jaren en deze opleiding was een mooie aanvulling om nog beter en bewuster te trainen. Ook het management van de sportpaarden werd hierdoor verbeterd.

Welzijn en sport hand in hand 

Inmiddels heeft de lange termijn visie van Stal Belvedere en de samenwerking met Bartels Instituut ervoor gezorgd dat het welzijn en het management van de paarden naar een hoger niveau is getild. Dat het ook voor betere sportresultaten zorgt, werd in 2022 beloond met een plek in het Nederlandse team voor de landenwedstrijd in Aken en selectieplaats voor het WK in Herning.

Wij vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen

Zowel voor paard, ruiter als eigenaar